Szeretettel köszöntelek !

  Kovácsné Balogh Ilike vagyok. Ilike, a Szeretet – tolmács, HARMÓNIA és EGYENSÚLYépítő mentor, a Harmóniasziget Élményközpont, a Harmónia Kert megálmodója, a Harmónia Önismereti kör alapítója. Hiszem, hogy… mindenki jó, SZERETHETŐ és ÉRTÉKES. Hiszem, hogy a SZERETET, a HÁLA, a NAGYRABECSÜLÉS, a TISZTELET, a gyengédség, az empátia, a befogadás, megengedés… előbbre visz, mint a harc, a küzdelem, a versengés, az elvárásoknak megfelelés,… FONTOS! Az írásaimban mindig az épp aktuális tudatszintemnek, személyiség érettségi szintemnek, tapasztalataimnak és a Teremtő által küldött sugallatoknak, intuícióknak megfelelően alakított nézeteimet, meglátásaimat olvashatod. Világképemet a holisztikusság jellemzi, vagyis egészében látni a Világot és benne magát az EMBERT is.

EBBEN A BEJEGYZÉSBEN arról mesélek Neked, hogy 

 

 
Egy apró jel a Testen, a Testben. És mindazon információk, amelyeket elárul a számunkra, ha hajlandóak lennénk észrevenni… – Kapcsolódva mindezzel a változás témaköréhez, aminek a 10 részes sorozatát olvashattad a csoportban, a Kalauzok menüpont alatt.
 
 
 
 
SOHA NEM VAGYOK képes betelni az emberi Test csodáival és rejtelmeivel. Elbűvöl a Világ, az Élet és a Test bölcsessége. Elképesztő és csodálatos, amilyen összefüggések és Rend létezik eme nagy rendszerben. Sajnálom, hogy sokak úgy élnek – halnak hogy ennek még csak tudatában sincsenek.
SOKSZOR EMLEGETEM, hogy minden egy jel a körülöttünk lévő világban. Egy üzenet, amely megkülönböztetett figyelmet igényelne tőlünk, ha hajlandóak lennénk komolyan venni jelzéseit.
 
És ne érts félre, nem arról van szó, hogy a napunk jó részében önmagunkat vagy az életünket kellene górcső alá venni és mellette ítélkezni azokról ( Pláne, nem a többiek életével ugyanezt tenni) csak arról van szó, hogy érdemes ébernek lenni a Testünkben zajló változásokra is, hiszem azok támpontul szolgálnak Lelkünk – Szellemünk állapotáról.
 
Ez utóbbiak generálják érzelmeinket és gondolatainkat, melyek aztán cselekedeteink alapjául szolgálnak.
Korábbi témánk a csoportban a változásról szólt. Igyekeztem Neked/Nektek új nézőpontokat hozni, olyan összefüggéseket, amelyekre talán nem is gondolunk általában. És ezt persze csak azért érdekes a számunkra, mert attól, hogy valamiről nem tudunk, valamiről nem gondolkodunk, tudomást sem veszünk, attól az még hat az életünkre.
 
Arra, hogy hogyan függnek össze az életünkben a Test jelzéseink, a betegségeink és ezek hogyan generálnak változásokat az életünkben és valójában hogyan vezetnek rá a kivezető útra, a megoldásra, erre hoztam most egy példát Neked.
 
 
HA FIGYELÜNK A JELEKRE, ha kellően tudatosak vagyunk abban, hogy éberek legyünk mindenre ami körülöttünk és bennünk zajlik, rájöhetünk, hogy az Élet még sem akar kibabrálni velünk. Nem árt persze az sem, ha megtanuljuk, hogyan legyünk képesek arra, hogy a felkínált információkból kiszűrjük azt, hogy mi az ami valós, ami emelő, ami építő a számunkra.
És ami még talán ettől is fontosabb, hogy a változás, amelytől annyira félünk, már nem is lesz olyan félelmetes és végre elindulhatunk az új lehetőségeink felé. Mert a változás addig félelmetes, amíg nem látjuk merre vezet az utunk. Legalább az első lépést akarjuk tudni, hisz azt a legnehezebb megtenni. Ám az által, hogy felfedezzük a jeleket és megtanuljuk olvasni azokat, ezáltal megkapjuk a választ is a kérdésünkre, hogy” jó de most merre induljak?”.
 
Most nézzük meg, hogy egy aprónak tűnő, – talán másnak fel sem tűnő – jel, mi minden információt hordozhat rólunk, Testi – Lelki – Mentális egészségi állapotunkról..
Például, ha hüvelykujjunk ujjbegye az átlagoshoz képest, illetve a többihez képest túl piros, vöröses elszíneződést mutat, az utalhat arra, hogy felfokozott érzelmeink vannak a tüdőben. Mit jelenthet ez valójában?
 
 
Mindez mutathatja azt, hogy az életünkben volt a közelmúltban,
( feltéve hogy ez a tünet még nem túl régen vagy jelen ) megéltünk valamilyen olyan élethelyzetet, amelyben fokozott érzelmekkel reagáltunk. Akár kinyilvánítottuk ezt valamilyen mértékben, akár nem. Ugye már rögtön tudjuk, hogy van egy feldolgozatlan érzelmi hatás a tudatunkban, amivel érdemes lenne mielőbb valamit kezdeni, hogy az ne süllyedjen le a tudatalattinkba.
 
 
MIÉRT A BAJ AZ NEKÜNK, ha lesüllyed a tudatalattinkba az érzelmi csomagunk?
Valójában bajnak nem baj, főként, ha szeretünk szenvedni, és a panaszkodás által nyerünk másoktól energiát. Ne okold magad, mindannyian megtesszük ezt másokkal, elég gyakran, még ha nem is szándékosan. És engedj meg egy kitérőt, egy gondolat erejéig: Talán most belátható, hogy mihez is kell a ma már oly divatos Tudatosság… Ahhoz, hogy szavainkkal, cselekedeteinkkel például, ne ártsunk sem másoknak, sem önmagunknak, még tudattalanul, szándék nélkül sem.
Visszatérve, ha szeretsz szenvedni, ha bírod, hogy az élet fájjon és imádod ugyanazokat a köröket futni újra és újra, ám legyen, a Te választásod.
 
 
ÁM ÉN AZT TAPASZTALOM, hogy pontosan ezek az ismétlődő élethelyzetek és a hozzájuk kapcsolódó egyre erősödő érzelmek legtöbbször a motivációi annak, hogy valaki felkeres engem. Elege lesz ezekből. Végre, ki akar szállni ebből az ördögi körből.
A tudatalatti hasonlatos egy könyvtárhoz, melyben mindenféle érzelem is tárolódik az őt generált helyzettel együttesen. Tekinthetünk ezekre is, mint feladatok és leckék az életünkben, amelyeket még nem oldottunk meg.
Amikor aztán eljön a „témazáró” ideje, – folytatva ezt a gondolatmenetet – akkor ugye ezek a témák újra a felszínre kerülhetnek, hiszen bármikor fel kérdezhetik tőlünk a feladatokat.
És ilyenkor az érzelmek, a fájó sebek újra felszínre törnek. Az életünk szempontjából ez azt jelenti, hogy amikor egy olyan, vagy nagyon hasonlatos helyzet adódik az életünkben, mint korábban, annak az élethelyzetnek a szőnyeg alá söpört feladatai, leckéi is felszínre törnek, egyre hevesebb érzelmekkel körbe véve.
 
 
EZ A JÁTSZMA MINDADDIG „MEGY”, amíg nem vagyunk hajlandóak tudatosítani önmagunkban, hogy
 
• egyrészt ezek a dolgok értünk történnek, hiszen általuk olyan képességekre, készségekre, erényekre teszünk szert, amelyeket később felhasználhatunk, tudunk majd hasznosítani.
• Másrészről amíg ellenállunk a helyzetnek, addig létezik a fontossága addig van létjogosultsága. ( Ez esetben hasonlíthatjuk a helyzetet ahhoz, amikor egy kisgyermek vágyakozik megtenni mindazt amit nem szabad neki, amit tilos, ám amikor elengedi az ellenállását a szülő és tehetetlenségében beadja a derekát a sok kérlelésre és hisztire, megengedi azt a kisgyermeknek amit korábban nem, akkor az már nem válik élvezetessé a gyermek számára. Ha picit játszik is vele, hamar tovább áll. Ugyanígy ) az elménkben lévő, illetve az ego által közvetített ellenállás sem tart örökké.
 
 
A leggyorsabban úgy juthatunk túl egy ilyen érzelmi csomagnak a feldolgozásán, ha szembe nézünk a tényekkel és a felismerést, megértés követi.
Tehát ott tartottunk, hogy akinek az ujjbegye vörös, Ő egy erős érzelmi hatást élt át, ami által a tüdejében túl sok halmozódott fel olyan érzésekből, érzelmekből, amelyek mindenféleképpen temperamentumosak, dinamikusak.
És itt kapcsolódnék vissza egy gondolat erejéig a változásokhoz, hiszen az illető olyan állapotban van, hogy ilyenkor gyakorta próbálja az élettől kikényszeríteni a változásokat, minél gyorsabban akar haladni. Gyakran arról ismerjük fel az ilyen embereket leginkább, hogy felkapjuk a fejünket a türelmetlenségük láttán.
 
 
MIELŐTT AZONBAN ÍTÉLKEZÜNK fölöttük, bírálnánk, kritizálnánk, bántanánk a viselkedésükért, javaslom hogy próbáljunk meg velük beszélgetni és megtudni hogy mi az, a trauma ami ilyen jelentős erejű érzelmeket váltott ki belőle. Esetleg megkérdezhetjük, hogyan tudunk neki segíteni. Azáltal, hogy megismerjük mindazokat a dolgokat a helyzetből, amiket Ők ebből az egészből hajlandóak velünk megosztani, már sokkal megengedőbbek, együtt érzőbbek, empatikusabbak lehetünk, ami mindenképpen a társas kapcsolódás javulását okozza majd.
 
 
GYAKORI, HOGY AZ ILYEN EMBER túl magasra teszi a lécet és gyakran elérhetetlennek tűnő célokat állít maga elé és a türelmetlenségének, felindulásának oka nem más, mint a saját maga elégedetlensége önmagával szemben. Ilyenkor is érdemes nem elsőre ítélni, hanem megtudni például azt, hogy vajon kinek az életét éli, kinek akar bizonyítani mindezzel. Legtöbbször ilyenkor valaki elvárásainak akar erején felül is megfelelni, ez van a dolgok hátterében.
És ugye, összességében elmondható hogy a tüdő az a szomorúság, a bánat, a gyász képviselője. Tehát, valahol ettől az egész helyzettől, amiben él, egy mérhetetlen szomorúság van jelen az életében, ami persze gyakran társul kilátástalansággal, tehetetlenséggel is. Ha ez tartósan így marad, akkor megjelenik a szégyen és az ön bántás is.
 
TERMÉSZETESEN NEM CSAK ENNYIBŐL ÁLL ez az egész folyamat és nemcsak Lelki – Szellemi oldala van mindennek, hanem ezek következményeként a Test is jelez. Jelen esetben a pirosas elszíneződéssel.
Amikor tehát nem kellően figyelünk arra, hogy mi zajlik az érzelmi világunkban, akkor a Test próbál segíteni a saját jelzéseivel nekünk. Jelez,hogy kapjunk észbe még azelőtt, mielőtt óriási problémák lesznek. Ha a fentebb említett játszmákban pörgetjük magunkat nap, mint nap, mentálisan kimerülhetünk, Lelkileg kiborulhatunk, melyet követhetnek a Testünk komolyabb és akár visszafordíthatatlan tünetei.
Most ugye, ennek első jele itt, most az ujjbegyen lévő vöröses elszíneződés. Mint tudjuk, minden, mindennel összefügg, tehát amikor ezt tapasztaljuk, tudhatjuk, hogy az egyensúlyunk kibillent a harmonikus helyzetéből.
 
VANNAK DOLGOK, AMIKET ÉRDEMES tudnunk magának a tüneteknek a megjelenésekor. Nem elegendő a nyilvánvaló jól látható tünetek kezelése, elfedése, elpalástolása, a fájdalmak kiiktatása. Ezek csak ideig – óráig tartó látszat megoldásokat adnak.
Vegyük komolyan azokat a dolgokat, amelyek a szervezetünkben zajlanak. És a testünkkel, vagy a betegségekkel nem harcolnunk kell, hanem megérteni üzenetüket és annak megfelelően cselekedni.
Álljunk el úgymond a szervezetünk útjából, hogy végezhesse áldásos, csodálatos, öngyógyító folyamatait. Támogassuk abban, hogy ki dolgozhassa magából a tüneteket és hogy megszülessenek hozzá a Lelki – Szellemi megélések, megértések is.
 
Jelen panaszunk esetében sokat árthat a munkafolyamatnak hogyha túl sok fűszeres ételt eszünk. Tehát a minden olyan dolog, ami fokozza az érzelmeinket, az Testi szinten is árthat ennek a folyamatnak.
Gondolom azt mondanom sem kell, hogy az alkohol, mint tudatmódosító szer, ebben az esetben sem segít. Ellenben támogatja a szervezet öngyógyító folyamatait az, ha az illető megtalálja a módját annak, hogyan vezesse le a feszültséget, az aggodalmat, a stresszt, ami nap – nap után megjelenik az életében.
 
ÉRDEMES sokat sétálni, kertészkedni, egyáltalán természetben lenni hiszen a legnagyobb gyógyítunk maga a természet. A szokásos Lélek wellness terápiák is sokat tudnak segíteni, mint például a meditáció, relaxáció és ugye az örök gyógyító, a légzésünk.
 
AZ ILYEN EMBER ÉLETE, akinek ilyen Testi tünete van, gyakran túlpörgött, megállás nélkül hajt. Ennek következményeként,
• egyrészt a helyzete, életmódja nem engedi, hogy meglássa azt a szépséget, teljességet és RENDet ami a világban körbe veszi őt,
• másrészt a rohanás miatt nem tud a jelenben sem lenni, elveszíti annak minden örömét, varázsát és pihenni sem tud, ami által regenerálódhatna és erőt gyűjthetne. Ez utóbbiakat idő pazarlásnak, eltékozolt időnek véli. Hangoztatja is, hogy neki erre nincs ideje. Ő ezt nem teheti meg. Egy dologgal nem számol csupán, hogy Testi – Lelki és Mentális ereje is korlátozottan vehető igénybe.
• És a felépülés, ha ugyan lehetséges egyáltalán, az még több időt fog kikényszeríteni magának mint amennyit összességében felhasznált volna az erőgyűjtésre apránként.
 
TERMÉSZETESEN EZ CSAK EGY ÁLTALÁNOS áttekintése volt ennek az apró tünetnek és remélem hogy többé nem veszed félvállról a jeleket önmagadban és magad körül sem. Hiszen legtöbbször a környezetünk még hamarabb jelez nekünk, mint ahogyan a Testünk.
Tehát már ott képesek vagyunk a folyamatot megfordítani, ha kellően tudatosak és éberek lennénk rá. Akik már egy magasabb tudatossági szinten vannak, azok már érzelem és gondolat szinten képesek fülön csípni ezeket a folyamatokat, amelyek épp útnak indulnának és már ott képesek újra EGÉSZségbe állítani önmagukat. Hálás vagyok azért , hogy számomra is megadatott néhányszor azelőtt észrevenni a folyamatokat, mielőtt azok komolyabb megbetegedést okozhattak volna. Így fordítottam vissza például egy emlőben lévő nemkívánatos folyamatot önmagamban.
 
HA TE IS SZERETNÉL részese lenni nyomkereső csodás kalandnak, akkor jelezd felém. Írd meg azt is, hogy általában szeretnél tanulni a Testünk jelzéseiről, avagy konkrét betegsége tüneteid vannak, amik mögött keresed a kialakulás is állandósulás okait, azt az okot amely folyton benne tart a betegségben és nem engedi hogy kiléphess belőle és újra egészséges lehess.
Kérdéseddel, kéréseddel, igényeddel ide fordulj:
baloghilike8@gmail.com
 
Kívánom, hogy legyen ma is csodaszép napod!
Ilike, a Szeretet – tolmács
 
 

 

ilikeaszeretettolmacs.@gmail.com

BÁRMILYEN KÉRDÉSED, KÉRÉSED VAN a bejegyzésben említett témával kapcsolatban, vagy egyéb magán jellegű kérdésed merülne fel,ide, bátran írhatsz Nekem.

Mindenképpen igyekszem mielőbb megválaszolni a kérdésedet email-ben, vagy, ha úgy látom, hogy a téma sokakat érinthet, akkor valószínűleg videóban fogom megválaszolni, természetesen titokban tartva a kérdés, probléma íróját.

A VÁLASZ videót ” Ti kérdeztétek” menüpont alá teszem, de ezt majd jelzem feléd.

 

AMENNYIBEN HASZNOSNAK TALÁLTAD ezeket az információkat, megtisztelsz vele, ha megosztod másokkal is, hogy nekik is hozzájárulás lehessen az életükhöz.

 

Hálás Szívvel köszönöm!

Köszönöm, hogy meghallgattál! Legyen ma is csodaszép napod!

Szeretettel: Ilike a Szeretet – tolmács

TEÁZZ VELEM,  Ilikével   a Szeretet – tolmáccsal élőben, vagy virtuálisan! Gyere,mondd el, mi bánt, miben keresed a megoldást! Beszélgessünk arról, mi lehet a legnagyobb hozzájárulás az életedhez MOST, ami előre vihet  utadon és örömtelivé varázsolhatja az életedet már a JELENben.

A beszélgetésben mindig az épp aktuális tudatszintemnek, személyiség érettségi szintemnek, tapasztalataimnak és a Teremtő által küldött sugallatoknak, intuícióknak megfelelően alakított nézeteimet, meglátásaimat hallhatod. Világképemet a holisztikusság jellemzi, vagyis egészében látni a Világot és benne magát az EMBERT is.

Csupán  30 perc. Ugyan ajándék alkalom a számodra, én azt gondolom, hogy óriási LEHETŐSÉG.

Legyél érdeklődő az iránt, hogy vajon mi az a legjobb, amit együtt képesek vagyunk kihozni belőled, az életedből!

Létezik Szeretetteli út a küzdelmek helyett!

Várlak Szeretettel!

Itt tudsz időpontot foglalni:

https://app.minup.io/book/kovacsne-balogh-ilike/service/2835

Ajánlom figyelmedbe ezeket is

szeretetkuldetesilikeaszeretettolmaccsal
  • Mi ez a Szeretet – küldetés?

Amolyan jó cselekedetnek is hívhatnám. Felajánlom a lehetőséget, hetente pár embernek, akár Neked is, hogy  ha most valami bánt, amin és amiben nem tudsz túllépni, nem tudod meghaladni, folyton visszatart, gátol, nem tudsz döntést hozni, tehetetlennek érzed magad, folyton azon agyalsz. És leginkább az a kérdés fejezi ki a jelen állapotodat, hogy „ Most mit csináljak?” –  akkor ez a lehetőség Neked szól. Rajtad múlik csupán, hogy élsz – e vele, vagy sem.   A részleteket itt találod: https://harmoniavilag.hu/szeretet-kuldetes/

szeretetuzenetekilikevelaszeretettolmaccsal
  • A Szeretet – üzenetek azért születtek meg,

…mert a pályafutásom és életem eddigi tapasztalatai mellett olyan vendég tapasztalataim is felgyűltek szép számmal, amikről úgy vélem érdemes írnom, mert tanulságosak lehetnek. Ezeket a történeteket és egyéb olvasói kérdésekre adott válaszaimat  találod a Szeretet – üzenetekben. Természetesen a történet főszereplői rejtve maradnak az olvasó, – vagyis előtted -, hiszen ezek bizalmas információk. A nevek kitalált nevek és a valósággal történő azonosság, – úgy a személyek, mint az élethelyzetek tekintetében –  csak a véletlen műve lehet. https://harmoniavilag.hu/szeretet-uzenetek-iliketol/

Van itt még valami a számodra… fogadd olyan Szeretettel, mint amilyennel én alkottam őket

NE HAGYD ITT az AJÁNDÉKAIDAT!

Kattints a képekre, csatlakozz a csoportokba és máris tiéd lehet mindegyik!

( A  programok videóit, írásait legkönnyebben a Kalauzok ” menüpontban sorba szedve is megtalálod a csoportokban)

kulcsodavaltozashoz
teazzvelemilikeaszeretettolmacs
halavalaszeretetutjan
ilikeaszeretettolmacsdebrecen
” Hiszem, hogy… mindenki jó, SZERETHETŐ és ÉRTÉKES. Hiszem, hogy a SZERETET, a HÁLA, a NAGYRABECSÜLÉS, a TISZTELET, a gyengédség, az empátia, a befogadás, megengedés… előbbre visz, mint a harc, a küzdelem, a versengés, az elvárásoknak megfelelés,…”     Ha pedig szeretnél jobban megismerni, kattints a képre

És, … Várlak  Téged is Szeretettel ide a csoportomba, https://www.facebook.com/groups/harmoniasziget És, még itt is találkozhatsz velem: https://www.facebook.com/groups/harmoniasziget https://www.youtube.com/@Ilike-a-szeretet-tolmacs https://www.tiktok.com/@ilikeszeretettolmacs

 Legyen ma is csodaszép napod! Ilike a Szeretet – tolmács

kiaszeretettolmacs