Szeretettel köszöntelek !

 

Kovácsné Balogh Ilike vagyok. Ilike, a Szeretet – tolmács, HARMÓNIA és EGYENSÚLYépítő mentor, a Harmóniasziget Élményközpont, a Harmónia Kert megálmodója, a Harmónia Önismereti kör alapítója.

Hiszem, hogy… mindenki jó, SZERETHETŐ és ÉRTÉKES. Hiszem, hogy a SZERETET, a HÁLA, a NAGYRABECSÜLÉS, a TISZTELET, a gyengédség, az empátia, a befogadás, megengedés… előbbre visz, mint a harc, a küzdelem, a versengés, az elvárásoknak megfelelés,…

FONTOS! Az írásaimban mindig az épp aktuális tudatszintemnek, személyiség érettségi szintemnek, tapasztalataimnak és a Teremtő által küldött sugallatoknak, intuícióknak megfelelően alakított nézeteimet, meglátásaimat olvashatod. Világképemet a holisztikusság jellemzi, vagyis egészében látni a Világot és benne magát az EMBERT is.

EBBEN A BEJEGYZÉSBEN arról mesélek Neked, hogy 

Ezért érdemes eljönnöd hozzám , avagy MIBEN ÉS MIÉRT LEHET SZÁMODRA SEGÍTSÉG A JELENLÉTEM, A TUDÁSOM?

Mert több évtizede érdeklődöm, kutatom és tanulom folyamatosan ma is, az EMBER és a
Világmindenség működését és azt, hogy milyen potenciálok lehetnek bennünk.  Az önmegismerés

Testi – Lelki  – Szellemi téren,valamint a Világ és az Élet törvényeinek ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy az életünket valóban éljük és élvezzük, ahelyett, hogy a túlélésre játszanánk. Épp oly szerelem téma ez számomra, mint az alkotás.

.

A vendégeimmel való közös munka során azt tapasztaltam, hogy nehéz  elfogadni azt, ami van, nehéz szembesülni a felelősségünk kérdésével és bár tudjuk, hogy a változás az egyetlen esélyünk, félünk  az ismeretlenbe való lépéstől.

 

Foggal – körömmel ragaszkodunk a régihez, miközben a Szívünk – Lelkünk szárnyalni vágyik. Óriási terheket cipelünk, hol a magunkét és akinek ez nem elég ( vagy túl nagy a segítő szándék mások iránt, ők ) a másokét is.

 

Azt hisszük, hogy ezzel könnyítünk az ő vállalásaikon. Persze, ez nem így van. Mindenkinek magának kell végig járnia az útját, akár a fellegekbe visz is, akár a mélybe süllyeszt. Az út közben tett megértések és felismerések azok, amelyek  megadják azt a mindennapi örömöt az életünkben, amit mi boldogság címén akár egy egész életen át hajszolunk.

 

Ha már szűk az a tér, amelyben most élünk, ha már nem okoz örömet, ha már másra vágyunk, mindig van lehetőség újratervezésre az életünkben. Ám azt várni, hogy a dolgok megváltozzanak, vagy más emberek megváltozzanak a kedvünkért  – vagy, miközben ugyanazt tesszük nap – nap után, miközben épp úgy viszonyulunk hozzájuk, mint eddig, hiába való, – buta dolog azt várni, hogy a dolgok majd megváltoznak.

 

Balgaság azt hinni, hogy csak úgy majd ránk talál a boldogság. A változás az, ami új lehetőségeket hoz. Ha mindig ugyanazt csináljuk, nem változtatunk semmin, a tapasztalásunk módja is csak ugyanaz maradhat, egyetemesen.

 

Az embereknek szükségük van egymásra,  mert a Lélek arra született, hogy Szeressen és Szeretve legyen. Magányosan a Szeretet értelmét veszti.

 

Mostanában azonban nehezen kapcsolódnak az emberek egymáshoz, részben mert a saját problémáikba vannak temetkezve, másrészt félnek, óvatosak, nem hiányzik még a más baja is nekik. Nem kíváncsiak a másik emberre őszintén. Nézd csak meg, mennyire sablonossá vált a kérdés találkozáskor: Hogy vagy?

 

Már nincsen mögötte őszinte érdeklődés legtöbbször. Vagy ha igen, akkor az, nem a Szeretet teréből való, hisz beindul a rivalizálás, a panaszkodás, a bűnbak keresése, a kritika, a sajnálkozás, az elvárásoknak megfelelés, … Csupa olyan dolog, amely még mélyebbre viszi az embereket a mocsárban.

 

Senki nem tanította meg, gondolom Neked sem az iskolában, hogy  hogyan érdemes élni és szeretni. Hisz a legtöbb ember az útja végéhez közeledve azt a kérdést teszi fel magának, érdemes és értékes volt – e az életem?

 

Nagyon sok mintát hozunk generációkon át magunkkal. Ezek nem jók, vagy rosszak. Tapasztalásokat adnak. Mára azonban ezek jó részét érdemes felülvizsgálnunk. Legtöbbjükről kiderül, hogy idejét múltak  és nemhogy nem szolgálnak minket, hanem még korlátoznak is. Ott és akkor, helytállóak, megfelelőek voltak, de azóta nagyot fordult a világ.

 

Az életet lehet tudattalanul élve, sodródva élni, de nem érdemes. A tudatos, örömteli létezés tanulható. Nem azt jelenti persze, hogy minket örökre elkerülnek a problémák, hisz ez nem is lehetséges. Ezért vagyunk itt. Azért, hogy tapasztalhassunk. Azonban, ha minden lineáris, nincsenek hullámhegyek, hullámvölgyek, nincs tapasztalás és általa  Lélekfejlődés sem.

 

Az utunk során szembesülünk erősségeinkkel épp úgy, mint a gyengeségeinkkel. Ezeket nehéz elfogadnunk, nehéz szembe nézni velük. No, nem azért kell rájuk néznünk, hogy megvívjunk, harcoljunk velük, hanem azért, hogy megfejlődjük őket, megszelídítsük őket és szövetségessé tegyük őket magunk és mások javára.

 

Az efféle útra való induláshoz azonban bátorság kell, hisz minden új félelmetesnek tűnhet. Sokan vágynak rá, de nem mernek  döntést hozni és egy új utat választani. Nem merik a régmúlt dolgait meghaladni,  éjt –  nappallá téve agyalnak megoldásokon.

 

Holott a  “hogyan” valójában nem is a mi dolgunk. Azzal, hogy a jelen helyett a múltban járunk, azzal sokszorosan is nyomorúságossá tesszük az életünket. A múlt tapasztalatai a megértésben kell, hogy segítsenek, hogy tisztán láthassuk, hogy kik vagyunk, miért vagyunk itt és, hogy merre tartunk.

 

 A múlt keserű tapasztalatai nem képesek boldogságos jövőt alkotni. Ahhoz meg kell hozni egy döntést, el kell jutni egy pontra, hogy – “Ebből elég! Mást akarok” – és ahhoz mást is kell választani.

 

Sokszor tapasztalom, hogy a  vendégeimben már az igény megszületett a változásra, csak hiányzik a bátor előre lépés. Visszatartja őket a múltjuk nehéz terhei.

 

Az önismereti programjaim segítenek mindenkinek aki szeretne jobb sorsot magának, aki le akarja tenni a ” nem vagyok elég jó” frusztráló érzését és  a félelmet, hogy a fájdalmakat ne kelljen újra átélnie egy – egy  gyakorlat során.

 

Vallom, hogy a dolgokat nem lehet elengedni. Az elengedésnek nem cselekvésnek kell lennie. Az elengedés megérkezik magától, ha bennünk minden kész rá.

 

A programjaim képesek szelíd módon oldani, elengedni a tudatalattiban felgyűlt sérelmeket, sebeket. Ezek blokkjait észrevétlenül oldják a felszín alatt. Ezeket a folyamatokat szoktam segíteni, támogatni kiváló minőségű essenciális do Terra olajokkal is. És ami marad  a döbbenet után,  –  hogy ez ilyen kíméletes és könnyed is lehet – az  nem más, mint a  tisztánlátás, – az, hogy mi, miért jelent meg az életemben és mit hozott nyereségként – az új lehetőségek megmutatkozása, melyek aztán inspirálóan hatnak a résztvevőkre és amolyan brainstorming – ként elképesztő ötleteket adnak. A program gyakran a végére olyanná válik, mint egy mastermind csoport, melynek tagjai egy cél felé tartanak, noha ki – ki a maga útján és eszközeivel halad és a résztvevőknek az az érzése, mintha ezer éve ismernék egymást. Valódi EGYség élményt ad.

Hát, ezért imádom az összes programomat.

 

Volt már olyan érzésed, hogy „Nem vagyok elég jó”? Szeretnéd ezt az érzést elégedettséggé változtatni?

 

VAN KEDVED mesélni arról nekem? Ha igen, tedd meg a bejegyzés alatti hozzászólás lehetőségben, vagy  ha nem szeretnéd másokkal megosztani, ide is írhatsz:

ilikeaszeretettolmacs.@gmail.com

BÁRMILYEN KÉRDÉSED, KÉRÉSED VAN a bejegyzésben említett témával kapcsolatban, vagy egyéb magán jellegű kérdésed merülne fel,ide, bátran írhatsz Nekem.

Mindenképpen igyekszem mielőbb megválaszolni a kérdésedet email-ben, vagy, ha úgy látom, hogy a téma sokakat érinthet, akkor valószínűleg videóban fogom megválaszolni, természetesen titokban tartva a kérdés, probléma íróját.

A VÁLASZ videót ” Ti kérdeztétek” menüpont alá teszem, de ezt majd jelzem feléd.

 

AMENNYIBEN HASZNOSNAK TALÁLTAD ezeket az információkat, megtisztelsz vele, ha megosztod másokkal is, hogy nekik is hozzájárulás lehessen az életükhöz.

 

Hálás Szívvel köszönöm!

Köszönöm, hogy meghallgattál! Legyen ma is csodaszép napod!

Szeretettel: Ilike a Szeretet – tolmács

TEÁZZ VELEM,  Ilikével   a Szeretet – tolmáccsal élőben, vagy virtuálisan! Gyere,mondd el, mi bánt, miben keresed a megoldást! Beszélgessünk arról, mi lehet a legnagyobb hozzájárulás az életedhez MOST, ami előre vihet  utadon és örömtelivé varázsolhatja az életedet már a JELENben.

A beszélgetésben mindig az épp aktuális tudatszintemnek, személyiség érettségi szintemnek, tapasztalataimnak és a Teremtő által küldött sugallatoknak, intuícióknak megfelelően alakított nézeteimet, meglátásaimat hallhatod. Világképemet a holisztikusság jellemzi, vagyis egészében látni a Világot és benne magát az EMBERT is.

Csupán  30 perc. Ugyan ajándék alkalom a számodra, én azt gondolom, hogy óriási LEHETŐSÉG.

Legyél érdeklődő az iránt, hogy vajon mi az a legjobb, amit együtt képesek vagyunk kihozni belőled, az életedből!

Létezik Szeretetteli út a küzdelmek helyett!

Várlak Szeretettel!

Itt tudsz időpontot foglalni:

https://app.minup.io/book/kovacsne-balogh-ilike/service/2835

Ajánlom figyelmedbe ezeket is

szeretetkuldetesilikeaszeretettolmaccsal
  • Mi ez a Szeretet – küldetés?

Amolyan jó cselekedetnek is hívhatnám. Felajánlom a lehetőséget, hetente pár embernek, akár Neked is, hogy  ha most valami bánt, amin és amiben nem tudsz túllépni, nem tudod meghaladni, folyton visszatart, gátol, nem tudsz döntést hozni, tehetetlennek érzed magad, folyton azon agyalsz. És leginkább az a kérdés fejezi ki a jelen állapotodat, hogy „ Most mit csináljak?” –  akkor ez a lehetőség Neked szól. Rajtad múlik csupán, hogy élsz – e vele, vagy sem.   A részleteket itt találod: https://harmoniavilag.hu/szeretet-kuldetes/

szeretetuzenetekilikevelaszeretettolmaccsal
  • A Szeretet – üzenetek azért születtek meg,

…mert a pályafutásom és életem eddigi tapasztalatai mellett olyan vendég tapasztalataim is felgyűltek szép számmal, amikről úgy vélem érdemes írnom, mert tanulságosak lehetnek. Ezeket a történeteket és egyéb olvasói kérdésekre adott válaszaimat  találod a Szeretet – üzenetekben. Természetesen a történet főszereplői rejtve maradnak az olvasó, – vagyis előtted -, hiszen ezek bizalmas információk. A nevek kitalált nevek és a valósággal történő azonosság, – úgy a személyek, mint az élethelyzetek tekintetében –  csak a véletlen műve lehet. https://harmoniavilag.hu/szeretet-uzenetek-iliketol/

Van itt még valami a számodra… fogadd olyan Szeretettel, mint amilyennel én alkottam őket

NE HAGYD ITT az AJÁNDÉKAIDAT!

Kattints a képekre, csatlakozz a csoportokba és máris tiéd lehet mindegyik!

( A  programok videóit, írásait legkönnyebben a Kalauzok ” menüpontban sorba szedve is megtalálod a csoportokban)

kulcsodavaltozashoz
teazzvelemilikeaszeretettolmacs
halavalaszeretetutjan
ilikeaszeretettolmacsdebrecen
” Hiszem, hogy… mindenki jó, SZERETHETŐ és ÉRTÉKES. Hiszem, hogy a SZERETET, a HÁLA, a NAGYRABECSÜLÉS, a TISZTELET, a gyengédség, az empátia, a befogadás, megengedés… előbbre visz, mint a harc, a küzdelem, a versengés, az elvárásoknak megfelelés,…”     Ha pedig szeretnél jobban megismerni, kattints a képre

És, … Várlak  Téged is Szeretettel ide a csoportomba, https://www.facebook.com/groups/harmoniasziget És, még itt is találkozhatsz velem: https://www.facebook.com/groups/harmoniasziget https://www.youtube.com/@Ilike-a-szeretet-tolmacs https://www.tiktok.com/@ilikeszeretettolmacs

 Legyen ma is csodaszép napod! Ilike a Szeretet – tolmács

kiaszeretettolmacs