Aki kisállattal él egy háztartásban, az tisztában van vele, hogy bizony a kisállat szőr mindenhol jelen van a lakásban, bútorokon, zoknin, pólón, kabáton. Bár nem feltétlen kell, hogy valakinek háziállata legyen, akaratlanul az emberi szőrzet és haj is hullik, ami ugyanúgy zavaró lehet a kanapén, hálószobában vagy a fürdőben.

Összeszedtünk néhány lakás szőrtelenítő ötletet, amiket könnyen alkalmazhatunk a mindennapokban!

Ez annyira magától érthetően hangzik, hogy gondolkodtam is rajta, hogy egyáltalán beletegyem-e a listába, de érdekes módon sokan bele se gondolnak abba, hogy ha hetente néhány alkalommal átkefélik házi kedvencük bundáját, akkor bizony lényegesen kevesebb szőrt hullajtanak el a lakáson belül. Ehhez be kell ruházni egy olyan kutya/macska kefébe, ami a szőrzetük hosszához van kialakítva, és hetente párszor átkefélni a bundájukat.

Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás, hogy eltávolítsuk a szőrt a kárpitos bútorokból, autóülésekből, ha benedvesített gumikesztyűt húzunk a kezünkre és erőteljes mozdulatokkal tereljük egy irányba a szőrszálakat.Így a gumikesztyű alatt összegyűlnek a szőrszálak, plusz egy nagy előnye ennek a módszernek, hogy a kezünkkel sok kisebb helyre is be tudunk férkőzni.

A folyamat ugyan az, mint a gumikesztyűnél. Kicsit benedvesítjük az ablaklehúzó gumis részét és egyenletesen mozdulatokkal egy irányba tereljük a szőrszálakat. Tökéletes megoldás nagyobb felületű bútorok, szőnyegek és autó kárpit tisztítása esetén.

A habkő is nagyszerű megoldást nyújt kárpit, szőnyeg és búrtisztításra,viszont egy hátránya van, hogy a kényesebb felületeket felsértheti, ezért érdemes először kísérletezgetni vele. A módszer ugyanaz, mint az előbb említetteknél, erőteljes mozdulatokkal tereljük a szőrszálakat egy irányba.

Szőr eltávolítása ruhákról: A kesztyűs módszer itt is működik, viszont mikor máskor is vennénk észre, hogy tiszta szőr a ruhánk, mint indulás előtt ezért nem biztos, hogy pont akkor szeretnénk összevizezni ruhánkat egy nedves gumikesztyűvel. Erre létezik egy olcsó megoldás, a ragacsos tisztító henger.Két típusból választhatunk az egyik egy a hengerre feltekert kétoldalas ragasztószalag, amiről könnyen letéphetjük a már elhasznált részt és az alatta levő ragacsos lappal tovább folytathatjuk a szőrtelenítést. A másik megoldás pedig a lemosható változata, amin egy ragacsos gumihenger van. Mind a kettő megoldás tökéletes lehet, viszonylag gyorsan végig hengerezzük a ruhákat vagy bútorokat és már indulhatunk is a dolgunkra.

Hogyha otthonunkat házi kedvencekkel osztjuk meg akkor fontos szerepet tölt be a fertőtlenítés is, és itt nem csak a padló felmosására és a polcok letörlésére gondolok. A lakás levegőjének tisztántartása is létfontosságú!

A Selva Ózon Air Fresh levegőtisztító készülék aktív oxigént állít elő, amelyek egyrészt köztudottan jó hatással vannak az emberi szervezetre, másrészt a lebegő szennyezőanyagokhoz kötődve semlegesítik, bontják azokat, ugyanígy a lebegő baktériumokhoz, vírusokhoz, gombákhoz kötődve megsemmisítik azokat. Az általában pozitív töltésű, nagy molekulájú vagy összetett légszennyezőket, mint a füstök, a por, elektromos szempontból semlegesíti és leülepíti.

Nincs mozgó alkatrésze, zajtalan.

Káros anyag kibocsátás gyakorlatilag nincs, az ózonszint messze a megengedett határérték alatt marad.

Ne hagyjuk, hogy a minket ellepő szőrcsomók miatt bosszúsan gondoljunk házi kedvenceinkre. Bátran próbáld ki az itt felsorolt módszereket valamelyik minden bizonnyal valamelyik neked is be fog válni 🙂