Piroska nénit és János bácsit meglátogatta nemrég a fia. A nagy nyári melegben a fiú kedveskedni akart a szüleinek és vett egy jól behűtött sárgadinnyét a szüleinek. Mikor Gábor betoppant a konyhába, Jancsi bácsi szeme felcsillant, de azon nyomban a csillag ki is aludt. Ennek nem volt más oka, minthogy a vele szemben ülő Piroska néni rámordult: Te  ezt nem is szereted!
Gábor  csak állt és sajnálkozva nézett Édesapjára.
Akárhány éves is vagy, KÉSZEN KELL ÁLLNOD A VÁLTOZÁSRA, ha itt és most akarsz élni.
Különben az élet bedarál.

Jancsi bácsi meg sem mert szólalni, hogy : De, igen, én  most már szeretem!És Piroska néniben pedig fel sem merült, hogy létezhet olyan, hogy valaki korábban nem szeretett valamilyen ételt, most pedig már szereti. Sokszor ilyen apróságokon csúszik el a kommunikációnk és csak gyűlik tovább a neheztelés a feltörő haraggal együtt a társunk iránt.
Az elmúlt évek eseményei mindannyiunk életét felkavarták.Olyan dolgok nyomán tettünk újabb tapasztalásokat önmagunkról, melyek egy részével még nagyanyáinknak sem volt dolga.Csoda hát, hogy az ember nem találja önmagát, megváltozik a reakciója, viselkedése? Kevés családban beszélnek arról, hogy kiben milyen felismeréseket, megértéseket, kétségeket hoztak fel az elmúlt események.Pedig mint ahogyan János bácsi étvágya megváltozott, épp úgy bármely korábbi cselekedetünk és szokásmintánk megváltozhatott.

Vesszük-e, vettük - e a fáradtságot, hogy újra megismerjük egymást a társunkat,a gyermekeinket?
  talán, ha megtennénk, sokkal megértőbbek és elfogadóbbak lennénk egymással.és a mindennapjainkat a Szeretet ölelné át a bírálatok, kritikák, neheztelések, elvárások helyett.
................................
Szeretettel üdvözöllek ! Kovácsné Balogh Ilike vagyok. Ilike, a Szeretet – tolmács, HARMÓNIA és EGYENSÚLYépítő mentor, a Harmóniasziget Élményközpont, a Harmónia Kert megálmodója, a Harmónia Önismereti kör alapítója. Mindenki arról beszél, mi fáj, mi nem megy az életében, SZERETET – tolmácsként, HARMÓNIA és EGYENSÚLYépítő mentorként én abban segítek, hogy hogyan lehet minden jobb,könnyedebb és örömtelibb a Te életedben is.
Hiszem, hogy... mindenki jó, SZERETHETŐ és ÉRTÉKES. 
Hiszem, hogy a SZERETET, a HÁLA, a NAGYRABECSÜLÉS, a TISZTELET, a gyengédség, az empátia, a befogadás, megengedés... előbbre visz, mint a harc, a küzdelem, a versengés, az elvárásoknak megfelelés,...
Várlak Szeretettel Téged is a CSOPORTomba, 
https://www.facebook.com/groups/harmoniasziget 
ha Te is szeretnél beszélgetni párkapcsolati, egészség, önismereti témákról és szintet lépni a fejlődésedben. EMELLETT:
Szerdánként, este 6 órától ott tartjuk élőben a SZED – et (Szerda Esti Desszert). Ez egy könnyed, játékos élményszerzés, hogy picit megpihenhessünk, feltöltődhessünk a hétközi hajrában. A konkrét témákról érdeklődj az alábbi elérhetőségeimen. A részvétel ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ kötött, a helyek limitáltsága miatt. A regisztrációdat itt adhatod le:
info@egyensulyepito.hu vagy 06/30 – 460 – 6335.
Várlak Szeretettel ! Legyen csodás napod!
A lehető legjobbakat kívánom mindenben Neked és Szeretteidnek!
Ilike a Szeretet – tolmács, HARMÓNIA és EGYENSÚLYépítő Mentor
#harmónia #egyensúly #önismeret #fejlődés
:::::::::::::::::::::::::::.. AHOL MEGTALÁLHATSZ: 
email info@egyensulyepito.hu 
Tel: 06/30 – 460-6335 
Fb oldal https://www.facebook.com/harmoniaszigetilike
FB csoport https://www.facebook.com/groups/harmoniasziget 
Youtube oldal https://www.youtube.com/@Ilike-a-szeretet-tolmacs 
Tik – Tok oldal https://www.tiktok.com/@ilikeszeretettolmacs 
Weboldal: https://harmoniavilag.hu/