Évek óta örömmel felvállaltam a ” titkos télapó ” szerepét úgy itthon, mint a munkahelyemen.Tettem ezt saját örömömre és azért, hogy egy apró kis örömöt csempésszek a mindennapokba, mert jó néha kizökkenni a mókuskerékből, még ha csak rövid időre is.

Ma reggel, az éjszakai ügyeletem után, mikor bementem a munkaterületemre , hogy elvégezzem a reggeli teendőimet, meglepetten láttam, hogy aranyos kis csomagocskák sorakoznak az egyik ajtó oldalán.Adventi kalendárium volt. Megelőztek. Ám óriási öröm ez számomra, hogy más is észre vette a valódi értékét  e dolognak.

Jó volt látni, hogy a beérkező kollégák milyen gyermeki örömmel találgatták, vajon ki lehetett a titkos ajándékozó, miután közöltem, hogy akár én is lehettem volna, ez igaz, de most megelőztek, valaki más az ajándékozó.

Ugye, milyen jó példája ez annak, hogy egy apróság is hány ember mindennapjaiba képes bele csempészni egy-egy szép pillanatot, örömteli várakozást.Egy ilyen apróság és máris csodásan indul a napod ! Próbáld csak ki !