Hogyan illenek az egészség filozófiájába a Harmóniawebshop (BIYOVIS ) étrendkiegészítői ?

Paracelsus szerint az ember első számú doktora Isten, az egészség teremtője. Mert a test nem különálló dolog, hanem a lélek lakhelye: az orvosnak ezért mindkettőt egyidejűleg kell kezelnie, és arra kell törekednie, hogy összhangot teremtsen köztük, ami maga az isteni egészség. Ez a belső összhang harmonikusan egyesíti az emberben a világ dolgait az istenivel.

Próféciáiban Paracelsus rossz véget jósol azoknak, akik elmulasztják megismerni önmagukat, mert így nem ismerik meg azt a valódi természetet, mellyel föl vannak ruházva. Helyesen és egészségesen élni annyi, mint összhangba kerülni valódi énünkkel – hangsúlyozta a szakember, hozzátéve: Az emberi szervezet nyitott rendszer, amely környezetével folyamatosan kapcsolatban áll. Ily módon nyilvánvaló, hogy az egészségünkre károsan ható méreganyagok is a környezetből származnak, és különböző utakon juthatnak be. – táplálkozás – feltétlenül szükséges a szervezet működéséhez, fenntartásához, mivel a szervezetnek energiára van szüksége, ami táplálékkal vihető be. – levegő – létfontosságú – ivóvíz – az egyik legfontosabb tápanyag, hiszen szervezetünk akár 75 százaléka víz. Ez az arány idősebb korban kevesebb. Idős embereknél a bajok egyik fontos kiváltó oka, hogy nem fogyasztanak elegendő vizet. Napi 2 liter víz elfogyasztása szigorúan kötelező, ha pedig többet iszunk, a vitaminok, elektrolitok pótlására érdemes odafigyelni! Az ital tiszta H2O legyen! – bőrön keresztül – vannak úgynevezett kontakt mérgek .

Az egészség megőrzésének legfontosabb célja:

  • – méreganyagok szervezetbe jutásának meggátlása
  • – a bejutott méreganyagok eltávolítása

Hogyan tudjuk a méreganyagok szervezetbe jutását meggátolni?

Táplálkozás: Tudatos, változatos és kiegyensúlyozott táplálkozással. Gondosan válasszuk meg, hogy mit fogyasztunk: kontrolláljuk a beszerzési forrásokat, részesítsük előnyben a biotermékeket és a saját termesztésű élelmiszereket.

Tiszta levegő: Megoldás: SELVA légtisztító rendszer (ózonizátor)

Bőr védelme: Az egészség a bőr egészségénél kezdődik! 5,5 ph a bőr ideális értéke. Ez egy savas ph, amit a kórokozó baktériumok nem szeretnek. 6-os ph alatt nem képesek szaporodni. A bőrünk tisztításához a tiszta víz lenne a legideálisabb. A bőrünkön lévő faggyúréteg mechanikai védelmet is biztosít a kórokozók ellen.

A szervezetbe bejutott méreganyagok eltávolításának módja:

a Purex Phase program 1 – béltisztító, méregtelenítő program, 3 – szív-érrendszer karbantartó program,

Vitaminok: C, B, E és P vitaminok bevitelére, valamint Cink, Szelén és vas pótlására van mindenkinek szüksége! A C-vitamin dózisa nagyon fontos! Tévhit, hogy az a jó, ha minél többet szedünk belőle, hiszen vízoldékony vitaminként óránként 200-250 mg-ot képes a szervezetünk hasznosítani. Akkor hasznosul jól, ha naponta 4 alkalommal 200-250 mg-ot szedünk. Nem csak tablettában, hanem zöldségek, gyümölcsök formájában is! Túladagolni nem lehet, egyetlen mellékhatásként jelentkezhet az arra érzékenyeknél a hashajtó- hatás. Szentgyörgyi és Pauling napi 5 ezer mg-ot szedtek a C-vitaminból, esküdtek a karcinogén megelőző hatására. (LCVitamin, ) B-vitaminok Ha valaki megfelelő mennyiségben fogyaszt teljes kiőrlésű gabonát, általában hozzájut a szükséges mennyiséghez. A köröm és a bőr szépségének megőrzésében, és az immunrendszer erősítésében fontos szerepet játszik. Hiánya a civilizált országokban nem jellemző. (Optivit tabletta) E-vitamin Zsírban oldódó vitamin, bizonyítottan antikarcinogén (hatékony a rákos sejtek ellen). (MultiDrops olajmixtúra, Optivit tabletta, Juvenal tabletta) D-vitamin A kálcium, magnézium anyagcserében nélkülözhetetlen. Egyes felfogások szerint a jelenlegi civilizációs betegségek egyik oka a hiánya, napi 50 mg-ra lenne szükség belőle. A BIYOVIS készítményei megfelelő mennyiséget tartalmaznak ezekből a vitaminokból. Az ásványi anyagoknak is van immunrendszer stimuláló hatása. Leggyakrabban a szervezet cink, a szelén és a vas ellátottsága elégtelen. Az egészséges működéshez kb. 250 féle enzim alapvető fontosságú. (, M’Essence Mandulagomba)

Az egészségéért mindenki saját maga felelős!

Dr. Bérczi István, a BIYOVIS termékek gyártója és kutatója, a Magyar Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesületének (MÉKISZ) elnökének szakmai írása